dijous, 22 de març del 2012

1000 Gràcies.

VIURE SENSE RENTAR-SE LES MANS 

“Experimentar la solidaritat 
vers l’altre
et fa veure també
la solidaritat dels altres
                 vers tu”
       Ramon Macaya

Sóc feliç perquè aprenc cada dia de la Vida.
Em sento feliç perquè visc situacions i conec persones que són un exemple extraordinari d’educació per a l’esperança, indispensable per a l'existència, especialment en els temps que corren.

I continuo feliç perquè el projecte “L’art fet sensibilitat” liderat per la Fundació Astres, ha trenat una xarxa de persones molt diverses que hem aconseguit en pocs mesos els diners necessàries per a suportar -un any més- el cost de les activitats dirigides a treballar el dret a l’autonomia i l’autogestió amb les persones amb D.I. Activitats que es venen realitzant, fa més de quatre anys, en el Centre Ocupacional de la Fundació Astres.
Moltes d’aquestes persones s’esforcen per adquirir l'habilitat de decidir per si mateixos, de ser escoltats i ser tractats amb respecte. Encara molta gent les veu com a nens, els infantilitzen, i no els donen llibertat de prendre decisions, cometre errors, ni de portar un determinat control de la seva vida.
 (...) tots tenim dret que ens tractin bé, que ens escoltin i puguem dir què volem fer, què no ens agrada i a escollir. Que no ens tractin com a petits perquè ja som  grans i que ens ajudin si ho necessitem. A treballar i divertir-nos, i tenir nòvia o nòvio si volem (...)   
L’equip professional que compon la Fundació Astres lluita per la coherència amb aquests ideals. Ells i elles són veritables agents de canvi perquè, amb el seu compromís i amor cap a les persones amb DI, fan possible un món cada cop menys ignorant.
L’artista Clara Sullà, amb la seva implicació afectuosa i professional en aquests projecte, ha facilitat una porta d’entrada a la cultura d’aquests nois i noies que comentant i tocant les obres de la Clara han entès  com una obra d’art explica la manca de llibertat. 
“ (...) la Clara és una artista i fa quadres i estàtues, que primer semblen rares però, si les mires bé, volen dir que hi ha persones que estan com tancades en una gàbia o lligades i no fan el que volen perquè tenen por a demanar ajuda. Hi ha moltes maneres d’explicar temes tan importants i, com fa la Clara, una és amb l’art modern (...)”.
El projecte "L’art fet sensibilitat" és molt més que la venda d’un calendari: és una crida a la necessitat urgent de fer pedagogia de l’autonomia i la llibertat  respecte a les persones amb D.I.
En aquesta ocasió he sentit com una bona part de ciutadans que no conec i d’altres que estimo i per fortuna meva ens coneixem, no dubten a donar-te la mà en un gest solidari. Així ser feliç és fàcil.
       Montse Castellana Rosell
(mare d’en Pau, una persona extraordinària)
          montserratcr3@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada